Enkele maanden geleden hebben wij succesvol bemiddeld in de vacature van IT Architect bij en voor de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Begin maart is onze kandidaat Vadim gestart in deze rol. Hieronder een korte indruk van zijn 1e maanden bij de TU/e zijn ervaringen en met Lefit.

Mijn 1e maanden als IT Architect bij de TU/e

“Mijn naam is Vadim en ik ben sinds enige tijd werkzaam als Network Architect binnen het netwerk team bij de TU/e. Ik ben verantwoordelijk voor het technische netwerkontwerp en de correcte implementatie hiervan.

Als nieuwe medewerker werd ik bij de TU/e uitgenodigd voor de introductiedag. Er was een interactief programma samengesteld waarbij we heel interessante informatie ontvingen over de Universiteit, de geschiedenis ervan en de visie op de toekomst.

In de afgelopen periode heb ik meetings gehad met directe collega’s voor een goede kennisoverdracht en om snel inzicht te krijgen in alle lopende IT projecten. Daarnaast heb ik veel gesprekken gevoerd met collega’s van andere teams binnen de organisatie, om de collega’s en de organisatie nog beter te leren kennen.”

uitzicht vanaf de werkplek van de kandidaat

Werkwijze/planning

“Ik probeer altijd een werkplanning voor de komende 2 weken te maken, zodat je gefocust blijft op belangrijke zaken die je voor jezelf hebt opgesteld. Dit betreft met name projecten, maar er zijn altijd dingen die tussendoor komen en daarom moet er ruimte zijn voor ongeplande zaken. Ik plan daarom altijd een buffer in mijn agenda voor onvoorziene werkzaamheden. In de technische wereld draait het dan voornamelijk om incidenten. Ook plan ik regelmatig technische sessies met collega’s om over een bepaald onderwerp te brainstormen en ideeën uit te wisselen.

De werplek van de kandidaat

Positieve ervaringen

“Wat mij  positief opgevallen is, is dat de TU/e een grote inbreng in de maatschappij heeft. Het gaat om de duurzaamheid en de valorisatie: het delen van kennis met een breed publiek en het benutten van kennis die bijdraagt aan de oplossingen van grote maatschappelijke vraagstukken.
Ook het samenwerken met gedreven en behulpzame collega’s vind ik heel positief en ontzettend belangrijk.”

Lefit  

“Het recruitment proces is vlot en goed verlopen. Ik kreeg betrokkenheid en persoonlijke aandacht van Rick Saelman (tijdens iedere fase van het proces). Hierdoor ging ik ook heel fijn de sollicitatiegesprekken in. Bij Lefit is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en creëer je daadwerkelijk een connectie. Je bent niet gewoonweg een nummertje waar niet naar wordt geluisterd. Er wordt daadwerkelijk gekeken naar je CV alsook naar je persoonlijkheid.”

Heeft jouw organisatie ondersteuning nodig of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lefit leert je graag kennen, dus voel je vrij om contact op te nemen met Team Lefit!