Ericsson is een top werkgever!
Rik Schmitz en Christian Clermont hebben beiden aan Hogeschool Zuyd hun HBO-ICT afgerond en zijn daarna gaan werken bij Ericsson. Christian liep eerst zijn stage bij Ericsson.

Waarom Ericsson?
“Ericsson is een grote internationale werkgever die werkt met de meest moderne technieken” zegt Rik. “De projecten en changes zijn complex en heel uitdagend” vult Christian aan. Ericsson werkt aan de grootste en meeste complexe netwerken in Nederland en bereid bijvoorbeeld 5G voor. Beiden geven aan dat ze het fijn vinden dat Ericsson een flexibele werkgever is. “Ze geven veel vrijheid en flexibiliteit, dit is fijn werken maar brengt daarnaast verantwoordelijkheid met zich mee’’ zegt Christian. Bij Ericsson is veel ruimte voor leren on-the-job en het volgen van opleidingen. Hiernaast werk je op internationaal niveau met verschillende culturen samen en is er een nauwe onderlinge samenwerking met collega’s. “Je kunt hier altijd iemand iets vragen als je het niet weet” zegt Rik.

Christian werkt als netwerk engineer bij Ericsson wat inhoudt dat hij met diverse projecten tegelijkertijd bezig is die leiden tot het vervangen en verbeteren van het mobiele netwerk van klanten van Ericsson. Dit betekent het voorbereiden en maken van implementatieplannen, het testen van de wijzigingen en deze implementeren in het mobiele netwerk. De samenwerking met de klant, de impact die hij maakt met zijn werk en de werkzaamheden zelf zorgen ervoor dat hij zichzelf blijft ontwikkelen, uitgedaagd blijft en geven hem een goed en voldaan gevoel bij zijn werk.

Rik is integration engineer Cloud/IMS en werkt vooral met designers en andere (internationale) partners en leveranciers aan grotere projecten. “We werken agile/scrum, hebben daily stand ups en werken via sprints” zegt hij. Rik werkt met de modernste Cloud technologieën en opensource software, zoals bijvoorbeeld Kubernetes en Ansible. Hij vond de complexiteit binnen Ericsson op het begin challenging en uitdagend. “Ik werd echt verbluft, maar dit stimuleert enkel meer om jezelf te blijven ontwikkelen en te leren’’.

Interesse om te werken bij Ericsson?
Wil jij ook werken bij Ericsson of heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen aan de consultants van Lefit of Rik of Christian? Neem contact op met de consultants van Lefit. Zij begeleiden namens Ericsson geïnteresseerde kandidaten en helpen je graag verder. Paula Olivacce, HR Director Nederland voegt nog toe ‘Ericsson is een inclusieve organisatie met aandacht voor een gezonde work-life balance en prima doorgroeimogelijkheden zowel lokaal als internationaal.’

Paul de Beijer: 0643282345/p.debeijer@www.lefit.nl

Kijk op de site van Lefit (www.www.lefit.nl) voor alle actuele vacatures bij Ericsson.