Door het tekort aan arbeidskrachten op de arbeidsmarkt zoeken steeds meer bedrijven contact met studenten, zo ook Lefit! Wij geven al meerdere jaren CV Workshops op verschillende universiteiten en hogescholen, waaronder de TU Delft en Avans Hogeschool in Breda. Op deze manier blijven wij nauw in contact met young professionals en helpen wij hen met de start van hun carrière, soms zelfs bij een van onze opdrachtgevers.

UniPartners

Dit jaar zijn we gestart met een nieuw mooi initiatief! Namelijk het trainen van de studenten die aangesloten zijn bij UniPartners Tilburg. UniPartners is een landelijke organisatie die studenten inzet om interessante cases van bedrijven op te lossen, zodat zij werkervaring als consultant op kunnen doen. UniPartners heeft voor elke universiteit een apart bestuur dat alles regelt en coördineert. Via onze stagiaire Martine Hoevenberg kwamen we met het bestuur van UniPartners Tilburg in contact. Zij hebben op dit moment recruiters in dienst om uitstaande vacatures voor student consultants in te vullen met passende kandidaten. Door het bestuur werd gevraagd of wij een recruitment training konden geven om hen op weg te helpen.

Recruitment- en sollicitatietraining

Afgelopen jaar hebben we een succesvolle training gegeven over het recruitmentproces met daarin ontwerpen zoals het zoeken en benaderen van kandidaten, het vormgeven van je LinkedIn profiel en arbeidsmarkt communicatie. Hoe werkt LinkedIn, en hoe kan je jezelf vindbaar maken voor de stages/startersposities waar jij geïnteresseerd in bent? Dit zijn zeker vragen die belangrijk zijn voor de studenten en waarin wij ze goed op weg kunnen helpen. Daarnaast zijn we dieper in gegaan op het versturen van een benaderbericht. Wat moet daarin staan, hoe bouw je het op, en hoe lang moet het bericht zijn? Met deze geboden handvaten kunnen de recruiters zelf aan de slag om hun eigen netwerk uit te breiden. Het is leuk om te zien welke kennis je hebt opgedaan na je eigen afstuderen en dat je de studenten van nu echt kunt helpen groeien.

Na de training hebben we veel positieve reacties gekregen, en gaven de deelnemers aan dat ze de training als zeer nuttig hebben ervaren.

Inmiddels hebben we met UniPartners afgesproken dat we naast de tweejaarlijkse recruitment training ook een sollicitatietraining gaan geven. De sollicitatietraining is gericht op de consultants van UniPartners die de opdrachten uitvoeren bij de bedrijven. Zij moeten namelijk solliciteren voor elke opdracht die zij willen doen en daarnaast is deze training van toegevoegde waarde voor wanneer ze hun studie hebben afgerond.

Wij, als Lefit vinden het leuk om verbinding te houden met verschillende universiteiten en zo dichtbij de studenten te staan. Dit is handig om een netwerk op te bouwen, maar het is vooral leuk om zelf weer eens “back to school” te gaan!

Meer weten?

Ben jij of ken jij young professionals die baat zouden hebben bij een CV Workshop, recruitment- of sollicitatietraining? Voel je dan altijd vrij om eens contact met ons op te nemen!

– Door Ireen Dekker 06 18 09 08 16